top of page

Συνάντηση με τον Προϊστάμενο της ΔΥΕΔΔΕ

Συνάντηση με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων στη Θεσσαλονίκη, κ. Ιωάννη Μάρκοβιτς, είχε στις 13 Ιουλίου 2017 ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουρισμού και Ναυτιλίας και του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ελλάδος, κ. Ιωάννης Μανδρίνος, συνοδευόμενος από μέλη των Διοικητικών τους Συμβουλίων.

Η συνάντηση που έγινε στα γραφεία της ανωτέρω αρχής, με πρωτοβουλία του κ. Ιωάννη Μανδρίνου, είχε ως σκοπό να ενημερωθεί ο κ. Ιωάννης Μάρκοβιτς, για τη δραματική κατάσταση που βιώνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ιδιαίτερα από της εφαρμογής των μνημονίων και που απειλούνται με λουκέτα και αφανισμό.

Κύρια αιτία, όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος, κ. Ιωάννης Μανδρίνος, είναι το εξοντωτικό φορολογικό σύστημα που εφαρμόζεται εις βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και προβλέπει 29% φορολογία, 100% προκαταβολή φόρου, υψηλή εισφορά αλληλεγγύης καθώς και άλλες επί μέρους φορολογικές διατάξεις.

Η συζήτηση υπήρξε γόνιμη και εποικοδομητική και μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε το θέμα της πάταξης της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής καθώς και του λαθρεμπορίου που ζημιώνουν σοβαρά την οικονομία της Χώρας και τους φορολογικά συνεπής πολίτες. Αναγνωρίσθηκε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τον κορμό της εθνικής μας οικονομίας, χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας από τη Πολιτεία και απαλλαγή από τα εμπόδια, για να μπορέσουν να συνεχίσουν το δημιουργικό τους έργο, συμβάλλοντας έτσι, στις επενδύσεις και την ανάπτυξη της εθνικής μας οικονομίας.

Τέλος, οι συναντήσεις με τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης, όπως τόνισε ο κ. Ιωάννης Μανδρίνος, θα συνεχιστούν, προκειμένου, με τη συνεργασία και των φορέων της ιδιωτικής πρωτοβουλίας να επιλυθούν τα σοβαρά προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.


Recommanded Reading
Search By Tags
No tags yet.
Ακολουθήστε μας στο
  • Facebook Basic Black
  • Twitter Basic Black
  • Black Google+ Icon
bottom of page