top of page

Συνάντηση με τον πρόξενο της Ρωσίας

Πάρα πολύ ενδιαφέρουσα και πολύ τιμητική επίσκεψη στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης και του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ελλάδος πραγματοποίησε ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στην Θεσσαλονίκη, κ. Alexander Shcherbakov.

Η επίσκεψη αυτή έγινε την Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της Ομοσπονδίας και του Συνδέσμου, κ. Ιωάννη Μανδρίνου, την οποία και ευχαρίστως αποδέχτηκε ο κ. Γενικός Πρόξενος.

Σκοπός της συνάντησης, που έγινε σε πολύ φιλικό και εγκάρδιο κλίμα, ήταν να συζητηθεί καταρχήν, η πρόταση της Ομοσπονδίας και του Συνδέσμου για την ίδρυση, με έδρα την Θεσσαλονίκη, του Ελληνικού – Ρώσικου Επιμελητηρίου Τουρισμού και Ναυτιλίας, μέλη του οποίου θα είναι Ξενοδόχοι, Τουριστικοί Πράκτορες καθώς και όλα τα συναφή επαγγέλματα με τον τουρισμό, τις μεταφορές και την ναυτιλία. Σημειωτέον, ότι παρόμοιο Επιμελητήριο δεν υπάρχει πουθενά στην Θεσσαλονίκη, στην Βόρεια Ελλάδα και στην Χώρα γενικότερα.

Επίσης, μετά από εισήγηση του Τομεάρχη Νεανικής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ελλάδος, κ. Αλέξανδρου Μανδρίνου, προτάθηκε και η ίδρυση του Ελληνικού – Ρώσικου Ιδρύματος Νεολαίας Φιλίας και Συνεργασίας.

Οι δύο ανωτέρω φορείς θα προωθήσουν περισσότερο την Ελληνική – Ρώσικη συνεργασία και φιλία σε θέματα Τουρισμού, Ναυτιλίας, Νεανικής Επιχειρηματικότητας, Φιλίας και Συνεργασίας.

Παραδόθηκε, μάλιστα, στον κ. Γενικό Πρόξενο και Σχέδιο Καταστατικού του υπό ίδρυση Ελληνικού – Ρώσικου Επιμελητηρίου Τουρισμού και Ναυτιλίας για γενικότερη μελέτη.

Την συνάντηση αυτή τίμησαν με την παρουσία τους:

  • Η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, κα. Κυριακή Τεκτονίδου

  • Ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Μάρδας

  • Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κωνσταντίνος Γιουτίκας

  • Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού, κ. Αλέξανδρος Θάνος

  • Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης

  • Ο Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και Νομικός Σύμβουλος, κ. Στυλιανός Μαυρίδης

  • Ο Αναπληρωτής Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, κ. Πάνος Καρδαράς

  • Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης, του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ελλάδος και της Πανελλήνιας Αναπτυξιακής Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας των Ο.Ε.Ε.Θ. – Σ.Ε.Ε.

Οι ανωτέρω παρευρισκόμενοι εξέφρασαν τις θετικές απόψεις τους και την πλήρη στήριξή τους για την ίδρυση του Ελληνικού – Ρώσικου Επιμελητηρίου Τουρισμού και Ναυτιλίας αλλά και του Ελληνικού – Ρώσικου Ιδρύματος Νεολαίας Φιλίας και Συνεργασίας.

Στο τέλος της σύσκεψης, ο Πρόεδρος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Γενικό Πρόξενο για την τιμητική επίσκεψή του καθώς και όλους τους παριστάμενους για την παρουσία τους στη σύσκεψη αυτή αλλά και για την πολύ ενεργή συμμετοχή και στήριξή τους στις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της Ομοσπονδίας και του Συνδέσμου.


Recommanded Reading
Search By Tags
No tags yet.
Ακολουθήστε μας στο
  • Facebook Basic Black
  • Twitter Basic Black
  • Black Google+ Icon
bottom of page